PATRICIA LUBSEN

Ik ben empathisch en een echt mensen mens en ik gun iedereen een geweldige kwaliteit van leven.

Mijn naam is Patricia Lubsen (1965), getrouwd met een levenslustige ondernemer en trotse moeder van een zoon en dochter. Zo lang als ik mij kan herinneren wist ik onbewust dat voeding een meer dan grote invloed op je gezondheid heeft. In de loop der jaren heb ik wel een soort haat -liefde verhouding met voeding gehad en dan met name in mijn liefde voor koken en lekker eten en het aankomen in gewicht dat daar meestal het gevolg van was. Van mijn 20e tot mijn 47e heb ik dan ook altijd last gehad van het zogenaamde jojo effect. Ik kon met gemak 10 kilo afslanken, maar dat gewicht plus een bonus zat er vaak binnen een jaar alweer aan.

In 2013 ben ik via een goede vriendin in contact gekomen met voedingsshakes van een toonaangevend bedrijf. Dat jaar ben ik mijn praktijk gestart om niet alleen mijzelf, maar ook anderen te helpen hun gewicht te beheersen en zich energieker te voelen. Ik zelf ben flink wat kilo’s verloren en velen van mijn cliënten ook. Tegelijkertijd merkte ik bij veel mensen en ook bij mijzelf dat er vaak veel meer speelt dan meer of minder eten waarom mensen niet lekker in hun vel zitten en hun gewicht niet op orde kunnen krijgen. Vanuit dit inzicht en wens om mensen beter te kunnen helpen ben ik de afgelopen jaren o.a. orthomoleculaire therapie gaan studeren.

Na diverse opleidingen afgerond te hebben, heb ik een praktijkswitch gemaakt. Ik behandel mensen volgens de orthomoleculaire geneeskunde. In mijn praktijk zie ik veel mensen met problemen waar ze met de huisarts of specialist niet meer verder komen. De diagnose is wel of niet gesteld, maar aan de klachten verandert weinig en deze mensen voelen zich niet meer echt gehoord.
Als een soort Sherlock Holmes ga ik daadkrachtig en doelgericht aan de slag met een behandelplan om samen met de cliënt tot het best haalbare resultaat te komen. Het is geweldig om te zien dat mensen vaak zich na een paar weken al anders voelen en met de inzichten die ze in o.a. hun voeding- en leefstijl hebben gekregen zelf de regie over hun gezondheid kunnen nemen. Mijn specialiteit is darmproblematiek en de gevolgen daarvan.

In deze maakbare wereld waarin het mogelijk is om veel ouder te worden dan een aantal jaren geleden is het mijn missie om mensen vooral gezond ouder te laten worden, zonder een leger aan hulpmiddelen en medicijnen. Het gaat hier wat mij betreft niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit van leven. In mijn enthousiasme om mensen zich weer optimaal te laten voelen, zal ik echter nooit de realiteit uit het oog verliezen en ook de zaken niet mooier voor doen dan ze zijn.

Wil je weten wat ik voor jou zou kunnen betekenen, neem dan contact op voor een eerste kennismaking.

OVER CORPOVITA

In mijn praktijk help ik mensen met darm gerelateerde gezondheidsklachten die in het reguliere circuit vastlopen, al dan niet met een gestelde diagnoses als PDS, chronische vermoeidheid, allergische reacties, depressiviteit, slaapproblemen, histamine intolerantie en vele andere klachten die vanuit de darm kunnen ontstaan. Vaak ook horen mensen dat het “tussen hun oren zit”, of krijgen het stempel van een  syndroom, waar ze uiteindelijk ook niks mee kunnen, terwijl de klachten blijven en soms zelfs erger worden.

Ik leer mijn cliënten dat ze hun gezondheid deels zelf in de hand hebben. Door het geven van inzicht in het ontstaan van het ziektebeeld en het delen van kennis, zorg ik aan de hand van een behandelplan (traject) dat de kwaliteit van leven verbetert. de cliënt krijgt zo weer de regie over zijn eigen gezondheid terug en gaat zich weer mens voelen.

BEROEPSORGANISATIE

CAT-vergoedbaar Therapeut

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie https://gatgeschillen.nl/. Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode
catvergoedbaar.nlgatgeschillen.nl

DIPLOMA’S

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut®

Medische Basiskennis (hbo niveau)

Orthmoleculair Specialist Maag Lever Darm

Orthomoleculair Specialist Diabetes 2

KPNI Therapeut

INSCHRIJVINGEN

KVK nummer 59960191

BTW NL001524412B45

Ervaringen

Hieronder deel ik graag een aantal reacties van cliënten over mijn dienstverlening met je.

Via een vriendin ben ik bij Patricia terecht gekomen. Al jaren had ik last van stemmingswisselingen en ook mijn concentratie werd halverwege de week minder. Tijdens mijn eerste gesprek met Patricia vroeg zij naar mijn ontlastingspatroon en dat vond ik best een gek praatje. Ik had namelijk al heel lang wisselende ontlasting; soms echt heel dun en dan moest ik ook direct naar het toilet en soms kon ik dagen niet. Patricia heeft naast bloedonderzoek ook een ontlastingstest gedaan en aan de hand daarvan een voedings- en leefstijladvies gegeven dat goed past bij mij. Inmiddels ben ik veel stabieler in mijn humeur, mijn concentratie is vele malen beter en ik ga dagelijks op een gezonde manier naar het toilet. Als kers op de taart ben ik ook eindelijk die 5 kilo kwijt die ik er maar niet af kreeg. Ik ben zo blij met de tip van mijn vriendin en kan Patricia bij iedereen aanbevelen!

BETTY, 36 jaar, Behandeld voor darmklachten

Als sporter en personal trainer wil je je altijd lekker fit voelen, maar dat voelde ik me al een tijdje niet meer. Na wel 6 keer snoozen lukte het me pas om mijn bed uit te komen. Ik had last van een soort mist in mijn hoofd en moest echt mijn best doen om de gezellige Marco te zijn die ik altijd was.  Uit het darmonderzoek dat Patricia liet doen bleek dat ik Candida had. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het komt er op neer dat je een soort gisten in je darm hebt die klachten veroorzaken die ik had. Patricia heeft een niet alleen een voedingsplan opgesteld, maar ook een ontspanningsplan. Stress blijkt naast voeding candida te kunnen versterken. Naast mijn krachttraining doe ik nu ook yoga en meditatie. 

Bij zowel de huisarts als de psycholoog kwam ik niet echt verder, maar na het aanpassen van mijn voeding en meer ontspannen  is de candida onder controle en voel ik mij weer fit, de mist in mijn hoofd is weg en zelfs mijn moeder zegt dat ze haar gezellige Marco weer terug heeft. Ik heb me echt een hele tijd heel erg rot en onzeker gevoeld en ben heel blij met de behandeling van Patricia.

MARCO, 26 jaar,, Behandeld voor Candida
Patricia heeft mij vakkundig geholpen bij mijn histamine problematiek.

Steeds vaker kreeg ik rare reacties op voeding; van een opgezette keel, pijnlijke holtes in mijn gezicht tot zelfs ademhalingsproblemen. Uit een onderzoek bleek dat mijn darm die problemen veroorzaakte vanwege een kennelijke overgroei van bacteriën die histamine produceren. Met een heldere uitleg, aangepaste voeding en pro-biotica om mijn darm weer in balans te krijgen, was het probleem binnen 4 maanden opgelost en kan ik weer alles eten.

LUCAS, 42 jaar, Behandeld voor histamine problematiek