Rode bieten zijn rijk aan vitamines en mineralen. De stoffen die bieten de rode kleur geven zijn betalaïnes. Deze stoffen kunnen de lever beschermen tegen DNA schade. Bieten werken niet alleen ontstekingsremmend, maar verbeteren ook de doorbloeding naar de spieren en weefsels, kan de bloeddruk verlagen. De vitamine C in bieten zorgt voor een betere opname van ijzer. De rode kleurstof betanine wordt in het lichaam niet afgebroken, dus niet schrikken van een rode kleur in urine of ontlasting na het eten van bietjes.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Rode bieten zijn erg lekker en ook erg gezond. Zo bevatten rode bieten veel vitaminen, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen. Hierdoor bieden rode bieten je een aantal gezondheidsvoordelen zoals een gezond gewicht, ze helpen bloeddruk te verlagen en ze kunnen ook je sportieve prestaties verbeteren. Het eten van rode bieten zou zelfs de risico’s op het krijgen van kanker verlagen. Dit maakt rode bieten erg gezond. Niet gek toch, van zo’n simpele groente als rode bieten? Het mooie van bietjes is overigens dat ze ook snel klaar te voorbereiden zijn.

Recept

Geniet van dit gezonde recept!

INGREDIENTEN
 • 2 rode bietjes gekookt

 • 1 lenteui

 • Klein stukje feta

 • Scheutje balsamico azijn

BEREIDING
 • Snijd de bietjes in kleine stukjes

 • Snijd de lente ui in kleine plakjes ( ook het groene blad aan de stengel)

 • Snijd of breek de feta in kleine kruimels

 • Hussel alles door elkaar in een schaaltje en voeg een scheutje balsamico azijn toe

TIP

Bij een exorfinevrij dieet kan je hem klaar maken zonder feta. Ook wel lekker met geroosterde pijnboompitjes erbij!

Deel dit recept:

Meld je aan & ontvang het Corpo Vita e-Book

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, onze laatste projecten, producten en verhalen.

  Jouw e-mailadres wordt door CorpoVita alleen gebruikt voor het toesturen van nieuwsbrieven met exclusieve acties en aanbiedingen en zal nooit met derden worden gedeeld. Lees hier meer over in ons privacybeleid.

  Praatje Pot Gesprek

  Durf jij het aan?
  Maak gelijk een afspraak.

  Reserveer Mijn Gesprek