De truc om veel groente binnen te krijgen is het eten van soep waar je veel groente in verwerkt.
De combinatie van bloemkool met courgette en knolselderij en ui is qua vezels geweldig voor je darmen. Bloemkool is geweldig voor je hele spijsverteringskanaal en een goede beschermer tegen o.a. bacteriën die maagzweren veroorzaken. De biologische wortelsap geeft de soep een klein zoetje. Een kom groentesoep is laag in calorieën en een goede bodem voor een lege maag, waardoor het bijvoorbeeld in de winter enorm helpt om te voorkomen dat je je overeet bij de lunch. Voor de warmere dagen is deze soep ook koud lekker.

Recept

Geniet van dit gezonde recept!

INGREDIENTEN
  • 200 gram knolselderij

  • 200 gram bloemkool

  • 200 gram courgette

  • 50 gram rode ui

  • 500 ml biologisch wortelsap

BEREIDING
  • Snijd de knolselderij, courgette en rode ui in blokjes

  • Haal de bloemkool uit elkaar in kleine stukken en blancheer deze (heel kort koken)

  • Bak de knolselderij een paar minuutjes samen met de ui en schenk er dan de wortelsap overheen

  • Laat alles op een laag pitje ca 20 min koken. Kook de courgette en de bloemkool nog ca 5 minuten mee

  • Garneer met peterselie en voeg eventueel wat zout naar smaak toe

TIP

Waddenzout bevat ook lekkere kruiden.

Deel dit recept:

Meld je aan & ontvang het Corpo Vita e-Book

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, onze laatste projecten, producten en verhalen.

    Jouw e-mailadres wordt door CorpoVita alleen gebruikt voor het toesturen van nieuwsbrieven met exclusieve acties en aanbiedingen en zal nooit met derden worden gedeeld. Lees hier meer over in ons privacybeleid.

    Praatje Pot Gesprek

    Durf jij het aan?
    Maak gelijk een afspraak.

    Reserveer Mijn Gesprek