De truc om veel groente binnen te krijgen is het eten van soep waar je veel groente in verwerkt.
De combinatie van bloemkool met courgette en knolselderij en ui is qua vezels geweldig voor je darmen. Bloemkool is geweldig voor je hele spijsverteringskanaal en een goede beschermer tegen o.a. bacteriën die maagzweren veroorzaken. De biologische wortelsap geeft de soep een klein zoetje. Een kom groentesoep is laag in calorieën en een goede bodem voor een lege maag, waardoor het bijvoorbeeld in de winter enorm helpt om te voorkomen dat je je overeet bij de lunch. Voor de warmere dagen is deze soep ook koud lekker.
Recept
Geniet van dit gezonde recept!
INGREDIENTEN
200 gram knolselderij
200 gram bloemkool
200 gram courgette
50 gram rode ui
500 ml biologisch wortelsap
BEREIDING
Snijd de knolselderij, courgette en rode ui in blokjes
Haal de bloemkool uit elkaar in kleine stukken en blancheer deze (heel kort koken)
Bak de knolselderij een paar minuutjes samen met de ui en schenk er dan de wortelsap overheen
Laat alles op een laag pitje ca 20 min koken. Kook de courgette en de bloemkool nog ca 5 minuten mee
Garneer met peterselie en voeg eventueel wat zout naar smaak toe
TIP
Waddenzout bevat ook lekkere kruiden.
Deel dit recept:
Meld je aan & ontvang het Corpo Vita e-Book
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, onze laatste projecten, producten en verhalen.
Jouw e-mailadres wordt door CorpoVita alleen gebruikt voor het toesturen van nieuwsbrieven met exclusieve acties en aanbiedingen en zal nooit met derden worden gedeeld. Lees hier meer over in ons privacybeleid.
Geef een reactie