Risotto is lichter verteerbaar dan bijvoorbeeld pasta. Bij geprikkelde darmen is het daarom een geweldig alternatief dat bovendien glutenvrij is. Koud is de risotto een zgn resistent zetmeel en daar houden bacteriën van die op hun beurt jouw darmwand beschermen. Zo heb je met een restje risotto van de vorige avond als lunch een mooie win-win stuatie (tijdswinst, lekkere en voedzame lunch en blije darmbacteriën). Shiitaki zijn betaglucanen die fantastisch voor je immuunsysteem zijn.
Recept
Geniet van dit gezonde recept!
INGREDIENTEN
1 beker risottorijst
2 bekers gekookt water
1 kleine ui
Flinke hand champignons of shitaki
1 velletje met saffraan of mespuntje uit een potje
Italiaanse kruiden
Bouillonblokje zonder gist en E621
Beetje kokosolie of Ghee
Evt handje verse spinazie of paksoi
BEREIDING
Snijd de ui en bak deze kort glazig in een koekenpan.
Snijd de kastanjechampignons of shitaki (allebei mag ook ) in kleine stukjes en voeg toe. Goed omroeren.
Voeg nu de beker risottorijst toe en laat de rijst aan alle kanten door het bakvet ook glazig worden.
Voeg steeds een deel water met het daarin opgeloste bouillonblokje toe, zodat de risotto vochtig blijft en roer er steeds doorheen. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
Eventueel kun je wat kleingesneden spinazie of paksoi tegen het einde toevoegen.
Als het water op is ( ca na 20 minuten), roer je de saffraan er doorheen en is de risotto klaar.
TIP
Heerlijk voor bij het avondeten, maar ook koud als lunch mee naar werk (als restje).
Deel dit recept:
Meld je aan & ontvang het Corpo Vita e-Book
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, onze laatste projecten, producten en verhalen.
Jouw e-mailadres wordt door CorpoVita alleen gebruikt voor het toesturen van nieuwsbrieven met exclusieve acties en aanbiedingen en zal nooit met derden worden gedeeld. Lees hier meer over in ons privacybeleid.
Geef een reactie