Pompoen behoort tot de komkommerfamilie, net als courgette en meloen. Naast veel vitamines bevat de pompoen ook veel vezels die we graag hebben voor een goede darmwerking. De bitterstoffen die de pompoen ook bevat blijken ontstekingen tegen te kunnen gaan, de kerriekruiden die in dit recept verwerkt zitten versterken dat effect. Wortel is rijk aan biotine en vitamine K en natuurlijk niet te vergeten de A vitamine die goed voor onze ogen is en helpt tegen nachtblindheid.
Recept
Geniet van dit gezonde recept!
INGREDIENTEN
1 pompoen ( fles of rond)
1 winterpeen
1 gistvrij bouillonblokje , zonder E621
1⁄2 pakje Fair Trade groene curry pasta (rest in een bakje in de koelkast te bewaren)
1⁄2 fles biologisch wortelsap
BEREIDING
Pompoen en wortel snijden en koken in een klein laagje water ( pompoen ligt er net onder)
1⁄4 wortelsap toevoegen en ca 20 min laten koken met bouillonblokje er in
Als de pompoen en wortel zachter is, alles (voorzichtig heet) in de blender doen of met de staafmixer pureren
Terug in de pan, currypasta er doorheen roeren en eventueel aanvullen met nog een 1⁄4 wortelsap of meer naar smaak
TIP
Voeg wat pompoen zaden toe als garnering en voor een extra bite!
Deel dit recept:
Meld je aan & ontvang het Corpo Vita e-Book
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, onze laatste projecten, producten en verhalen.
Jouw e-mailadres wordt door CorpoVita alleen gebruikt voor het toesturen van nieuwsbrieven met exclusieve acties en aanbiedingen en zal nooit met derden worden gedeeld. Lees hier meer over in ons privacybeleid.
Geef een reactie